tiistai 17. syyskuuta 2013

ääressä taivaan pöydän

Koska tässä blogissa on tarkoitus keskittyä kaikkeen oleelliseen ja siihen välillisesti liittyviin asioihin on aika ensimmäisen ruokapostauksen.

Eilen meillä oli ruokana Leilan punajuuripastaa. Nimensä se on saanut siitä, että muistan selvästi nimenomaan Leilan löytäneen kyseisen ohjeen Pirkka-lehden (?) ruokaliitteestä joskus - ei kauankaan - tähän kotiin muuttamisen jälkeen. Koska olennainen kirkastuu monissa yksinkertaisissa asioissa, myös tämä ruokalaji on jaettava kyseisessä blogissa. Ainesosia ei lähtökohtaisestikaan ole monta ja alla olevan ohjeen b-osiossa on vielä pelkistämisen (ja vyön kiristämisen) varaa.

a) kastike (kolmelle)

sipuli
punajuuria raasteena (esim. 4 isoa)
kermaa/ kaurakermaa 2-3 dl
vähäsen vettä
suolaa ja pippuria

Sipuli pilkotaan ja kuulloteaan, punajuuriraaste lisätään joukkoon ja kuullotetaan myös. Lisätään tilkka vettä, maustetaan suolalla ja pippurilla ja annetaan hautua hetki. Lopuksi lisätään kerma (esim. 2 dl, paitsi isoon määrään tietty enemmän).

b) lisukkeena spagettia, aurajuustoa ja rucolaa


En nyt osannut laittaa mitään tarkkoja määriä, kun ei ole ollut tapana niin pitää kirjaa sellaisista pikkuseikoista. Jaakko kuori ja raastoi punajuuria niin innokkaasti, että yhtäkkiä olimme vähällä hautautua punajuuriraasteeseen ja nyt sitä on iso kulho odottamassa pääsyä kasvispihveihin tai borskeittoon.

Tämä on ehkä lempi pastakastikkeeni - punajuuren maku pääsee todella oikeuksiinsa. Otsikkoon viitaten toivon, että tuonpuoleisessa tätä tarjotaan ainakin kerran viikossa.

Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.