lauantai 21. joulukuuta 2013

Tyylikäs sörsseli

Eilen syntyi jämäaineksista siivouspäivän keskellä vahingossa näin blogiuskottava annos. Yleensä tekemäni ruoat näyttävät sörsseleiltä, joten pakkohan tämä onnistumisen kokemus on nyt jakaa, vaikka tämä ruoka ei sovi tippaakaan joulunaikaan.

Näin hemaisevan tyylikkääseen (!!) ruoka-annokseen ei näköjään paljon aineksia tai rahaakaan tarvita. Tässä ainesosina: Jaakon joskus töistään mukaan saama, pakastimen perälle hautautunut briejuuston känttyrä (0 euroa), dyykattu rucola (0 euroa), spagetti (vähän euroa) ja auringonkukansiemenet (en muista mitä ne maksaa punnitse ja säästässä). Auringonkukansiemenet ovat muuten uusi lempiainekseni. Luin Hesarin taannoisesta proteiinijutusta, että eri proteiininlähteissä on erilaisia proteiineja, ja niitä pitää saada monipuolisesti. Tähän asti suurin osa on varmaan tullut (soija?)pavuista, mutta papujen lisäksi pitäisi syödä mm. juuri siemeniä ja pähkinöitä. Ehkä hyvä, että vuosien kasvissyönnin jälkeen tämäkin asia vihdoin selviää.

Tämän hienouden valmistus oli varsin helppoa, kuten arvata saattaa. Spagetti vain keitetään al denteksi ja vedet kaadetaan pois. Brie lisätään sekaan palasina, niin että se vähän sulaa. Auringonkukansiemenet laitetaan sekaan myös tässä vaiheessa. Voi laittaa pippuria ja suolaakin. Lautaselle vielä rucolaa ja siemeniä päälle silmää palvelemaan.

Tämä oli mun mielestä ihan hyvää, mutta Jaakosta vähän pahaa, koska sillä on vähän hankala suhde homeeseen juustoissa.

Nyt olen valmis syömään pelkkiä jouluruokia tästä eteenpäin! (Ainakin pari viikkoa.)








Hyvää joulua!

Maria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.